KLS


Vesti

Spartak dočekuje OKK Beograd 05.01.2017.
 

Pred košarkašima Spartaka predstoji izuzetno važan meč za plasman na završnicu Kupa Srbije. U Suboticu dolazi ekipa OKK Beograda i pobeda u ovom duelu garantuje prethodno pominjani cilj.

Uoči prvenstvenog meča protiv Beograđana govorili su šef struke Spartaka Dušan Alimpijević i prvotimac Predrag Prlja. 

“Da bismo izborili siguran palsman na završnicu nacionalnog kupa po nekim  našim računicama potrebna je još jedna pobeda u prvenstvu, a prva meč lopta nam je upravo OKK Beograd, duel koji igramo pred svojom publikom”
- rekao je u uvodu šef struke Spartaka.

Komentarišući narednog protivnika Alimpijević je konstatovao da je ekipa u prethodnom periodu pretrpela dosta promena, otišao im je jedan od najkorisnih igrača lige Kimani Frend, a sa druge strane dobili su nekoliko iskusnih pojačanja. 

“Nova lica u timu OKK Beograda su Nešović i Čomagić, dva iskusna i kvalitetna igrača koji su u stanju da pokrivaju više pozicija u timu. Sa druge strane ostali su bez igrača kao što je Kimani Frend koji je bio dominantan ne smao u OKK Beogradu nego i u čitavoj ligi”
- zaključio je Alimpijević.

U KK Spartak konačno mogu da odahnu što se tiče zdravstvenog biltena. Osim Lakete koji je zbog povrede završio sezonu tri nedelje bez takmičarske košarke dobro su došle igračima da se regenerišu, zaleče neke manje povrede i odnore telo pred nastavak izazova u KLS.

Tokom pauze u prvenstvu zbog božićnih i novogodišnjih praznika ekipa je trenirala smanjenim intenzitetom, a prvi trener je zadovoljan onim što je postignuto u tom periodu. 

“Iskoristili smo ovu pauzu da uradimo mini program priprema kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone i sve ono što nas očekuje do aprila, a nadamo se posle i kroz Superligu”
- dodao je Alimpijević.

Velika očekivanja pred meč ima i Predrag Prlja koji veruej da njegova ekipa već sutra može da overi plasman na završnicu Kupa Srbije, ali u isto vreme upozorava na oprez. 

“Svesni smo važnosti meča protiv OKK Beograda i šta nam pobeda donosi, uveren sam da će pristup sa naše strane ovom meču biti maksimalan. Pripremamo se taktički za njih, upoznati smo sa njihovim igračkim promenama ali verujemo da je ipak sve na nama, da moramo kroz dobru odbranu da omogućimo dobar napad, igramo svoju igru i uveren sam da će iz toga Spartak izaći kao pobednik”
- rekao je Prlja.

Utakmicu možete gledati na KLS TV platformi.(FOTO: www.subotica.com)