KLS


Vesti

Borac dočekuje Mladost Admiral 02.12.2016.
 

Nakon pet vezanih poraza Borac je uspeo da na gostovanju u Nišu savlada Konstantin i tako ostvari veoma važnu pobedu, koja je bila potrebna da se ekipa vrati u pobednički ritam. Zbog pomenutog trijumfa ekipa Borca je puna samopouzdanja, pa niko u klubu ne sumnja da će pred domaćom publikom uspeti da savlada odličnu Mladost, koja nakon devet odigranih kola zauzima treće mesto. Jedan od hendikepa za ekipu Borca biće odlazak prvog centra Ivana Žigeranovića, koji će karijeru nastaviti u Mađarskoj. Pored toga, Nemanja Mišković koji je počeo u ponedeljak da trenira, požalio se na probleme sa leđima, pa nije izvesno da li će nastupiti u subotu protiv Mladosti.

Da domaćina očekuje izuzetno teška utakmica u subotu naglasio je i trener ove ekipe Raško Bojić: 

,,Utakmica protiv Mladosti je prva u nizu teških koje nas očekuju u naredne tri nedelje. U prošlom kolu prekinuli smo lošu seriju koju su, po mom mišljenju, prouzrokovali pre svega kadrovski problemi, jer je ekipa dopunski selektirana pred sam početak sezone. Na to su se nadovezale i povrede Miškovića i Radonjića, za koje smo očekivali da budu možda i vodeći igrači. Što se tiče predstojeće utakmice, ekipa Mladosti je odlična ekipa koja je u usponu forme, i sasvim sigurno u Čačak dolazi sa velikim očekivanjima. Tim je popunjen na svim pozicijama, što im dozvoljava da igraju raznovrsno. Ali nema sumnje da ćemo dati sve od sebe da pred domaćom publikom ostvarimo toliko očekivani trijumf“.

I Nemanja Todorović smatra da njegov tim očekuje bitna utakmica:  

,,Očekuje nas još jedna teška i bitna utakmica. Najvažnije je da smo mi prekinuli loš niz od pet vezanih poraza, što je podiglo samopouzdanje u ekipi. Utakmicu moramo otvoriti jako i agresivno, i bitno je da kontrolišemo skok svih 40 minuta. Mladost je iskusna ekipa i neće se predati do samog kraja. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, da pokušamo da napravimo par vezanih pobeda, jer nam je to izuzetno potrebno“. 

Utakmica između Borca i Mladosti biće odigrana u subotu 3. decembra sa početkom u 19 časova a meč možete gledati u direktnom prenosu na KLS TV.


(FOTO: KK Borac)