KLS


Vesti

Vrščani ubedljivi protiv Sloge 27.11.2016.
 

VRŠAC – SLOGA 96:79 (27:18, 27:17,23:22, 19:22)  

DVORANA: Milenijum. GLEDALACA: 900. SUDIJE: Jevtović, Vesković, Vasiljević.  

VRŠAC: Pavković 8 (6 as), Pavlović 13, Mitrović 2, Avramović, Krstović 11, Jovović 2, Spasojević, Savović 9, Dimić 14, Stojadinović 10, Đerić 5, Marelja 28 (7 sk).  

SLOGA: Stamenić 14, Vorkapić 13, Matović 23, Vuksanović 2, Dumić 9 (5 as), Simeunović 7 (5 sk), Bojanić, Pavlović 11, Peruničić, Gavrilović, Jončić, Stefanović.  

Igrači trenera Vladimira Đokića najveći deo posla završili su u prvom poluvremenu a prvih deset minuta meča bili su prava poslastica za ljubitelje napadačke košarke. U tim trenucima su dva najbolja pojedinca na terenu praktično igrala basket „jedan na jedan“, Marelja je ubacio 10 od ukupno 16 poena Vršca, dok je Matović postigao 9 od 13 Sloge.  

U drugoj četvrtini Vrščani su uspeli da zaustave najboljeg igrača rivala čime su Kraljevčani ostali uskraćeni za efikasna napadačka rešenja pa je prednost Vršca konstantno rasla i u 18. minutu iznosila 15 poena.  

Na početku drugog poluvremena Vršac je igrao nadahnuto, lepršavo, efikasno, povremeno i egzibiciono i stvorio nedostižnih 25 poena prednosti. Do kraja meča šansu su dobili svi igrači sem Avramovića. Vršac je imao petoricu sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.  

Trener Sloge Boško Đokić je u najvećem delu meča koristio svega sedmoricu igrača:  
“Čestitam kolegi, prijatelju i prezimenjaku na pobedi, ekipi Vršca želim da bude tamo gde i pripada u Superligi. Svojim igračima zameram nedostatak borbenosti, ne može se poluvreme završiti samo sa sedam faulova. Mi smo u Vršac došli sa devet igrača koje sam planirao da koristim, ali sam saznao da još trojica od tih devet nisu za neku upotrebu na strani.”   

Trener Vršca Vladimir Đokić bio je bolje raspoložen.
“Zahvaljujem se treneru Đokiću na lepim rečima, Sloga je ozbiljan klub sa ovakvim trenerom i zbog toga sam igrače upozorio da moraju biti oprezni. Bili smo borbeni i rastrčani, to me raduje. Zahvalio bih se publici na odličnoj podršci.”  

Marko Stojadinović je rekao da je najvažanije da se ekipa uzdigla posle kup poraza u Smederevskoj Palanci.  
“Kada ozbiljno uđemo u utakmicu možemo da igramo sa svakom ekipom. Dobro smo se spremili za ovaj meč, odigrali smo bolje u napadu nego u odbrani. Trudićemo se da ispravljamo greške i da nastavimo sa pobedama.” 

Najbolji pojedinac Sloge Stefan Matović čestitao je Vršcu na pobedi: 
“Došli smo sa idejom da se borimo i pokušamo da držimo utakmicu u egalu. Vršac ima mnogo više igrača u rotaciji, ali smo mi mnogo slabo igrali u odbrani u prvom poluvremenu i dozvolili mnogo kontranapada ekipi Vršca.”


(FOTO: KK Vršac)