KLS


Vesti

I Konstantin i Borac žele pobedu u meču 8. kola 25.11.2016.
 

Osmo kolo Košarkaške lige Srbije donosi duel između Konstantina i Borca. Nakon sedam odigranih kola Košarkaške lige Srbije Borac ima skor od dve pobede i pet poraza, i to vezanih. Sa druge strane Nišlije su i dalje bez pobede. 

A posle serije od sedam uzastopnih poraza, svaka nova utakmica nosi epitet presudne, sve dok ima makar i teoretskih šansi da se sezona preokrene. Takav epitet nosi i subotnji meč sa Čačanima: 

“Borac je dobio prve dve utakmice u sezoni, a onda je vezao pet poraza. Nisu baš u tolikom čabru kao mi, ali sigurno je da im nije svejedno i da ovu utakmicu sa nama vide kao priliku da se malo podignu na tabeli. Imaju ekipu koja, igrački gledano, zaslužuje vrh tabele. U Žigeranoviću i dvojici Todorovića imaju visinu, na pleju je nekadašnji mladi reprezentativac Ilija Đoković, Mićić je sjajan i iskusan napadač, bek koji bi se uvek našao u nekoj mojoj selekciji. Imaju kvalitet, imaju i iskustvo i sigurno je da u Niš dolaze kao favoriti. No, ako uspemo da igru „prebacimo“ u prednje polje, oduzmemo im širinom prednost u visini, mogli bismo da budemo konkurentni. Ja se nadam da ćemo u ovaj meč uložiti i veliku energiju, agresivnost i spremnost na borbenost do, što se kaže, poslednjeg daha, onda imamo šansu i da je dobijemo”
 – kaže trener Nišlija. 

Igračima nije do priče. Samopouzdanje je, posle svih ovih poraza, na vrlo niskom nivou. No, jedan izbor uvek imaju, a to je – borba: 

“Daćemo sve od sebe, jer nam ne preostaje ništa drugo nego da se borimo”
 – bio je koncizan, ali i vrlo jasan mladi Leskovčanin David Dojčinović, koji će odlaskom Stefanovića sigurno dobiti veću minutažu i priliku da se pokaže. 

Da se svi u timu Borca nadaju toliko očekivanoj pobedi istakao je i kapiten Stefan Mitrović:  

“Čeka nas jedna ni malo laka utakmica protiv ekipe Konstantina, jer iako su izgubili sve dosadašnje utakmice, oni su ipak ekipa za poštovanje, koja je odigrala par dobrih utakmica na svom terenu. Mi smo se odlično pripremili ove sedmice, dobro smo skautirali protivnike, i nadamo se dobrom rezultatu na gostovanju. Pobedom u Nišu, uz dve moguće pobede kod kuće u narednim utakmicama, mi bi bili na dobrom putu ka gornjem delu tabele“
.  

Da je reč o utakmici od velike važnosti za Borac istakao je i plej ove ekipe Ilija Đoković:  

“Jako je težak period iza nas, izgubili smo pet vezanih utakmica. Baš zbog toga je predstojeća utakmica u Nišu od velike važnosti za nas, jer je ona pokazatelj da li ćemo ići gore i boriti se za Superligu, ili boriti se za opstanak. Iskreno mislim da smo spremni, da smo dobro trenirali, i da će nam se to vratiti tako što ćemo u subotu pobediti“
.  

Zbog sajma knjiga u Čairu, Konstantin i Borac igraće u hali „Dušan Radović“, u subotu od 19.30 sati.


(FOTO: KK Konstantin)