KLS


Vesti

Metalac dočekuje Smederevo 25.11.2016.
 

U jednom od ključnih mečeva u prvom delu prvenstva, košarkaši Metalca dočekuju ekipu Smedereva, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Trijumfom protiv „fenjeraša“ Konstantina, Valjevci su napravili jedan korak, a eventualnom pobedom protiv ekipe Zorana Todorovića, bio bi napravljen još jedan. Iako je predstojeći rival u dosadašnjem delu šampionata zabeležio samo jednu pobedu, oprez je, poručuju iz Valjevskog tabora, neophodan, što zbog kvaliteta mladih igrača Smedereva, što zbog činjenice da ni ovoga puta Metalac neće biti kompletan. 

“Iza nas je veoma teška nedelja”
– rekao je krilni centar Metalca Danilo Ostojić – “Oborio nas je zimski virus, a kada se na sve doda povreda Jošila, jasno je da je trenažni proces trpeo. Ni u kom slučaju ne smemo da potcenimo ekipu Smedereva, koja je veoma mlada. Uz pravi pristup mislim da možemo do novih bodova.”  

Smederevo je ove sezone praktično filijala Mega Leksa, nosioci igre su upravo momci iz Mege na kaljenju, uz veterana Slobodana Božovića, bivšeg košarkaša Partizana i mnogih inostranih klubova.  

“Smederevo ima mlade igrače koji su željni dokazivanja, a vođeni su od strane iskusnog trenera. Veći deo mečeva do sada bili su ravnopravni tridesetak minuta, a padali su u završnici. Moramo da budemo veoma oprezni, da popravimo skok igru, a da tranziciju, koja je naše najjače oružje, rešavamo jednostavnije, sigurnim poenima. Optimista sam i pored činjenice da ove nedelje gotovo i nismo radili pet na pet, zbog pomenutih problema sa virusom."

Meč je na programu danas od 18 časova.