KLS


Vesti

Dinamik nastavio pobednički niz 21.11.2016.
 

BORAC – DIMANIK 66:73 (14:23, 12:16, 11:22, 29:12) 

DVORANA: Borac. GLEDALACA: 1000. SUDIJE: Obrknežević, Maričić, Stefanović. 

BORAC: Čarapić 6, Mitrović 3, Popović 5, Ćirić, Radovanović, Žigeranović 23 (5 sk), Marković, Todorović 2, Radović, Mićić 9 (5 as), Đoković 3 (6 as), Todorović 15. 

DINAMIK: Stevanović 7, Ćirković, Katnić, Grušanović, Lazić 9 (12 sk), Gavrilović 1, Prokopenko, Nađfeji 11 (6 sk), Jeftić 26 (5 sk), Radulović 19, Tornjanski, Todorović. 

Prvu četvrtinu bolje su otvorili gostujući igrači, koji su na početku ubacili vezanih devet poena ne primivši ni jedan. Dinamik je celu četvrtinu igrao agresivnije u odnosu na protivnika, sa više kreativnosti u napadu, dok se Borac mučio da pronađe rešenje, uz veoma loš šut iz igre (samo osam poena, i to svi iz reketa).  

U drugoj četvrtini igrači Dinamika nastavili su tamo gde su stali. Bolje su šutirali sa spoljnih linija, ispod koša su bili konkretniji, dok je Borac muku mučio da pronađe neko rešenje za loš ritam u koji je ušao. Jedina svetla tačka kod domaćina donekle je bio Žigeranović, koji je pogocima pod obručem uspevao da održi koliki-toliki priključak svoje ekipe i da ne dozvoli Dinamiku da se previše odvoji. Ipak, nije bilo većeg pokušaja da se ugrozi prednost Dinamiks, gosti su uspeli da do kraja poluvremena sve konce drže u svojim rukama i da na odmor odu sa solidnom zalihom od +13.  

I nakon odmora Dinamik je bio taj koji je dominirao pod oba koša. Borac nikako nije uspevao da nađe pravo rešenje u napadu, sve su to bili individualni pokušaji da se postigne koš, bez timske igre i nekih kreativnih rešenja.  

U poslednjem delu igre ekipa Dinamika je igrala toliko da utakmicu privede kraju održavajući stečenu prednost. Borac je tek u drugom delu četvrtine pokušao da ugrozi protivnika, i bio je na dobrom putu da to i učini (imao je u poslednjem minutu zaostatak od -3), ali ti poslednji trzaji imali su kao krajnji rezultat samo to da se domaćin ne obruka pred domaćom publikom.