KLS


Vesti

Dimić nosio Vršac do pobede u derbiju 29.10.2016.
 

VRŠAC – BORAC 92:88 (20:24, 21:27, 30:20, 21:17)

DVORNA: Milenijum. GLEDALACA: 900 SUDIJE: Vojinović, Nikolić, Prpa

VRŠAC: Pavković (5 sk), Pavlović 8 (5 sk), Mitrović, Avramović, Munižaba, Krstović 12, Jovović 5, Uzelac, Savović 11, Dimić 28, Stojadinović 10, Marelja 18.

BORAC: Čarapić 6, Mitrović 6, Popović 5, Radovanović 8, Žigeranović 8, Marković, Radonjić 3, A.Todorović16, Radović, Mićić 18, Đoković 13, N.Todorović 5.

U derbiju 4. kola KLS igrači trenera Milana Gurovića slavili su veliku pobedu protiv čačanskog Borca i to posle preokreta u drugom poluvremenu. 

Derbi je imao uvodnu rezultatsku klackalicu, zaplet na poluvremenu, rasplet u poslednje dve četvrtine i konačno, svog junaka, Miloša Dimića. 

U prvom poluvremenu Borac je bio bolji rival i uz neverovatno šutersko
raspoloženje sa lakoćom uspevao da nadigra odbranu Gurovićevih momaka. Čak i kad su ostajali bez  rešenja Čačani su pogađali trojke uz zvuk sirene za isticanje napada i dobijali nove doze samopouzdanja. Čak deset imena igrača Borca u listi strelaca dovoljno govori o napadačkom nadahnuću gostujućeg tima koje im je u 14. minutu  donelo prvu dvocifrenu prednost (29:41) koju su uspeli da zadrže do odlaska na odmor (41:51).

Šta se dogodilo u svlačionici Vrščana u pauzi između dva poluvremena nije poznato, ali je igra domaćih u nastavku meča poboljšana do neprepoznavanja. To se naročito odnosi na ispunjavanje defanzivnih obaveza, ali i na koncentraciju u napadu koja je donela nekoliko važnih ofanzivnih skokova. Za egzekuciju je uglavnom bio zadužen Dimić, a sve što se dalo popraviti u odbrani i napadu Vršca u najvećoj meri obavili su neumorni Krstović i Pavlović. Intenzitet igre Borca počeo je da pada zajedno sa procentom šuta za dva poena, a kada je šut stao odličnog Mićića, Čačani kao da su izgubili samopouzdanje. Krajem treće četvrtine Vršac je poenima kapitena Savovića došao do izjednačenja (71:71), da bi u poslednjem periodu, nošeni podrškom sa tribina, Vrščani igrali kao u transu i u dva maha, trojkama Stojadinovića i Marelje, došli do ključne prednosti od pet poena (79:74 i 84:79) koju Borac nije uspeo da dostigne. 

Na konferenciji za medije trener Borca Raško Bojić, vidno nezadovoljan konačnim ishodom meča, nije bio preterano raspoložen za priču: 

Čestitao bih kolegi Guroviću na pobedi a komentar utakmice nemam ili ću ga zadržati za sebe, rekao je strateg Čačana.” 

Trener Vršca Milan Gurović, uprkos pobedi nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u pojedinim delovima meča

Nedopustivo je da primimo 50 poena za poluvreme i to nam se ponavlja uprkos upozorenju da taj luksuz ne možemo da dozvolimo. Mi smo spremni, pokazujemo u posledoj četvrtini da imamo snage, ali me nervira nonšalancija. Pojedini igrači nemaju naviku da igraju odbranu, više su fokusirani na napad i to ćemo morati da korigujemo. Nedopustivo je da budemo među ekipama sa najvećim brojem primljenih poena.” 

(FOTO: Dejan Gold)