KLS


Vesti

Počinje borba za titulu 02.06.2016.
 

U petak 3. juna počinje finalna serija Košarkaške lige Srbije u kojoj će se za naslov prvaka boriti večiti rivali Crvena zvezda i Partizan. 

Trener KK Partizan NIS, Aleksandar Džikić pred početak finalne serije poručuje: 

„Plasmanom u finale KLS osigurali smo nastup sledeće sezone u regionalnoj ligi, i to je vrlo važno u našoj situaciji. Čeka nas ekipa koja ima vrlo dobru sezonu iza sebe, sa rezultatom u Evroligi koji mora da se poštuje. Kontinuitet trenerskog rada očigledno daje rezultate. Njihova igra je bogatija povratkom Mitrovića i vremenom koje su Kinzi i Micić proveli sa timom. Imaju prednost igre pred domaćom publikom, samim tim uloga favorita pripada njima, oni moraju da brane titulu. Znamo da će nas čekati pun Pionir njihovih navijača, baš kao što će i naši napuniti dvoranu kada Partizan bude domaćin. Veće pauze između mečeva bi sigurno donele u kvalitetu igre i jednih i drugih, ali tako je kako je za oba tima.“
 – zaključio je Džikić.

Najefikasniji pojedinac u timu  Partizana na trećoj utakmici protiv FMP, Novica Veličković, ističe da crno-beli razmišljaju samo o onome što je pred njima. 

„Prepuštamo ulogu favorita Zvezdi posle sezone kakvu su imali. Mi ćemo skoro bez ikakvog odmora ući u finalnu seriju, ali šta je tu je. Gledamo samo napred.“
  - istakao je Veličković.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa mora da igra na evroligaškom nivou ukoliko želi da dobije prvu utakmicu finala plej-ofa Superlige Srbije protiv Partizana, a kasnije i da osvoji titulu šampiona Srbije. 

“Došli smo do završetka ove sezone, počinje finalna serija... Smatram da je finale očekivano i da ima posebno težinu, jer se radi o utakmicama večitih rivala koje su, osim borbe za titulu, uvek više od toga. Partizan je sad drastično bolja ekipa nego što je bila na početku sezone. Ja lično ne bežim od uloge favorita, želimo trofej, ali Zvezda mora da igra na evroligaškom nivou ako želi da pobedi.
Činjenica da je Novica Veličković došao u trenutku kada se vode ove borbe pokazatelj je ozbiljnosti i namera crno-belih. Zato to od nas iziskuje da moramo da budemo na evroligaškom nivou i da na taj način dođemo do onog što želimo - titule. Takođe, za nas je od izuzetnog značaja i da ambijent bude evroligaški”  kazao je Radonjić i dodao da su svi igrači zdravi i spremni za sutrašnji meč.

Dogovorena je razmena karata između klubova, po 400 karta će biti razmenjeno. Sutrašnja utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika i apeluje se na gledaoce da dođu u halu mnogo ranije pre meča, zbog detaljnih kontrola koje će biti sprovedene.

Sve utakmice finala plej-ofa možete gledati besplatno na KLS TV platformi.

(FOTO: KSS)