KLS


Vesti

Partizan i FMP žele u finale 27.05.2016.
 


Ligaški deo Superlige Srbije, crno-beli su završili na prvom mestu grupe B, dok su Panteri bili drugi u grupi A, ostavivši iza sebe valjevski Metalac, učesnika ABA j.t.d. lige.

Pred prvu utakmicu polufinala, trener Partizana, Aleksandar Džikić ističe: 

“Dosadašnjim igrama u KLS smo izborili pravo domaćinstva u polufinalu i veoma smo zadovoljni zbog toga. Naš protivnik je ozbiljna organizacija, ima punu rotaciju u sastavu, potpunu formaciju sa dva igrača na svakoj poziciji. Sastav im je krcat momcima koji su prošli reprezentativne selekcije, a ovo polufinale za njih praktično znaci prijemni ispit za sastav evroligaškog predstavnika ABA lige. Čeka nas motivisan rival koji ima jasnog predvodnika u organizatoru igre, koji iza sebe ima dugogodisnju saradnju sa trenerom, a to uvek daje dodatni kvalitet. To je skakački agresivna ekipa, sa puno poena koje postižu u ranoj fazi napada.”
 – izjavio je Džikić i dodao da su crno-beli spremni za sutrašnji duel. 

“Mi polufinale dočekujemo gotovo 100% zdravi i spremni da uradimo sve što je potrebno da bi smo se plasirali u finale. Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za ‘lako ćemo’ razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel sa njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara.”
 – poručuje Džikić.

Novica Veličković podvlači važnost sutrašnjeg meča. 

“FMP je mlada i talentovana ekipa koja igra veoma čvrsto. Od kada sam došao, odigrali smo sa njima dve prijateljske utakmice, namučili su nas u kupu i zaslužuju svaki respekt. Sada se sve zaboravlja, ulazi se u seriju i nemaš prava na kikseve.  Moramo da odigramo jako i čvrsto jer naspram nas nije tim za potcenjivanje.”
 – istakao je Veličković.


(FOTO: KK Partizan NIS)