KLS


Vesti

Borac dočekuje Partizan 16.05.2016.
 

Drugi krug utakmica u okviru grupe B Superlige Srbije počinje sutra kada Borac iz Čačka dočekuje beogradski Partizan NIS. U prvom susretu, Partizan NIS je trijumfovao rezultatom 102:79. Deset dana kasnije, rivali će se od 19 časova ponovo sastati, ovog puta u dvorani kraj Morave. 

“Gostujemo u gradu gde je košarka više od igre i želimo da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Prva utakmica sa Borcem je završena pobedom, ali smo dosta energije i rada uložili te večeri. Svakako da će domaćin pokazati želju da se pred svojim navijačima predstavi kao ozbiljan rival. Videćemo da li je prethodna utakmica naučila nešto neke od igrača u našoj ekipi. Bez pristupa igri na pravi način i rada na parketu, ne postoji način da se materalizuje kvalitet ili talenat. To je prosto jedno od osnovnih pravila ove igre. Ako nećes - ne možes!”
 – poručio je trener crno-belih, Aleksandar Džikić.

Krilni centar Novica Veličković ističe da Partizan mora odigrati meč na najvišem nivou. 

“Posle tri pobede na startu kreće drugi krug. Ide se u Čačak  gde moramo biti svesni da nas ne očekuje lagana utakmica. Dole niko lako nije pobedio. U pitanju je košarkaška sredina. Uživanje je igrati u toj dvorani i u tom gradu.  Mi moramo da pružimo svoj pmaksimum i pratimo standard koji Partizan treba da ima. Da igramo bez padova i uvek na maksimalnom nivou.”
 – zaključio je Veličković.

Nakon tri odigrana kola, Partizan se sa tri pobede nalazi na prvom mestu grupe B u domaćoj Superligi. Borac trenutno nema ni jednu pobedu.


(Foto: KK Partizan NIS)